Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Al 50 jaar zorgt de Historische Kring Baerne er voor dat de geschiedenis van Baarn wordt bewaard en verteld. Samen met de radio, Eemland 1, wordt hier in ons jubileumjaar aandacht aan besteed.

In het radioprogramma Verhalen van Baarn, worden elke laatste woensdag van de maand twee gasten uitgenodigd om hun verhaal van Baarn te vertellen: in de studio en op locatie.

Dat kan bijvoorbeeld gaan over de wielerbaan die er vroeger bij de Wilhelminavijver was, de geschiedenis van kerkklokken en het carillon in de Pauluskerk, de twee houten kruizen in het Baarnse Bos, opgravingen in Baarn, de geschiedenis van de Naald, de grafheuvels in Pijnenburg of de historie en bouwstijl van bijzondere huizen in Baarn.

In de eerste aflevering vertelde Petra Spigt, voorzitter van de Historische Kring Baerne, over de oprichting en de 50-jarige geschiedenis van de Historische Kring Baerne en Jan van der Laan nam u mee naar Pijnenburg om over de grafheuvels te vertellen.

De volgende aflevering in deze serie is op 28 februari met Erica Kreijns en Wilmar Dolman. Zij vertellen over het Baarnse Carillon en de geschiedenis van het Badhotel.

“Verhalen van Baarn“ wordt uitgezonden op woensdag 28 februari a.s. van 17.00 - 18.00 uur op Eemland 1 en is in de ether te beluisteren op 105.5 MHz. En digitaal op Ziggo kanaal 921, KPN kanaal 1030, T-Mobile kanaal 2174, Delta kanaal 800 en de website www.Eemland1.nl/radio