Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

HKB in de media

De Baarnsche geschiedenis staat volop in de belangstelling. Daardoor wordt de Historische Kring Baerne regelmatig gevraagd om kennis en kunde te delen. Hieronder een selectie van interessante tv- en radio-opnames. 

Al 50 jaar zorgt de Historische Kring Baerne ervoor dat de geschiedenis van Baarn wordt bewaard en verteld. Samen met Eemland1 wordt hier in 2024 volop aandacht aan besteed. Het nieuwe radioprogramma, Verhalen van Baarn, wordt elke laatste woensdag van de maand door Eemland1 uitgezonden. Er worden elke keer twee gasten uitgenodigd om hun verhaal van Baarn te vertellen: in de studio en op locatie. Ga hier naar de pagina met alle opnamen.

Vossenjacht Historische Kring Baerne (2024)

Op 18 mei 2024 konden kinderen kennismaken met diverse historische figuren, die aan de geschiedenis van Baarn verbonden zijn. Eemland 1 maakte een verslag:

Interviews (2023)

Uit de archieven van de Historische Kring Baerne (2022-2023)

Een serie van Eemland TV over de verborgen schatten in de Oudheidkamer. Ga hier naar de pagina met alle opnamen.

Als stenen kunnen praten...

In de periode 2014-2018 is de geschiedenis van diverse kenmerkende Baarnse gebouwen verteld in de serie "Als stenen kunnen praten..." Ga hier naar de pagina met alle opnamen.

De herinnering blijft

In de periode 2013-2020 is in de serie "De herinnering blijft" aandacht besteed aan Baarnse gebouwen, bedrijven en andere gedenkwaardige zaken. Ga hier naar de pagina met alle opnamen.

Meester Pluim postuum geëerd (2005)