Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

“De mooiste midgetgolftuin van Europa”

Leo Terschegget is een bekend gezicht in de Lage Vuursche. De Vuurschenaar is het gezicht van De Vuursche Boer geweest en heeft zich ook verdienstelijk voor de contactcommissie en ondernemersclub gemaakt. 

In de afgelopen decennia heeft hij een groot aantal foto’s van Toen en Nu verzameld. Geschikt voor een maandelijkse column. De maand april heeft Leo het over de midgetgolfbaan.

HKB2404 Lage Vuursche midgetgolfbaan MQ

“Het is de mooiste midgetgolftuin van Europa”, vindt Leo, die als klein kind al vaak 18 holes liep.

In 1953 was het de heer Giltay Veth, die op de huidige locatie naast het weiland een minigolfgravelbaan aanlegde. Later kwamen er een 18 holes grasbaan en de biljartbaan bij. 

Roef Terschegget, de vader van Leo, was er veertig jaar in vaste dienst. Giltay Veth verkocht de accommodatie in zeventiger jaren, eind vorige eeuw, aan Hans Boot en echtgenote Claartje. Nu exploiteren hun dochters Claartje, Drieke en Marieke de fraaie attractie. 

“Zondag staat het rijen dik bij de entree. De inrichting is altijd gelijk gebleven. Het moet mogelijk zijn ieder hole in een slag te halen”, stelt Leo.

Als kind was hij veelvuldig in de tuin te vinden. Tegenwoordig golft hij in Soestduinen. Het putten gaat hem nog steeds goed af.