Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

De Meester Pluimprijs 2024 is postuum uitgereikt aan Eric van der Ent. De lokale geschiedschrijver en oprichter van Het Groene Graf.nl overleed zaterdag 11 november 2023 op 58-jarige leeftijd.

Leen Bakker, de huidige voorzitter van  het Groene Graf en het Geheugen van Baarn, nam op13 april jongstleden de oorkonde met sculptuur in ontvangst. Bij de dankbetuiging werden Karla Roskamp, John Kappers en Ed Vermeulen betrokken. De overhandiging gebeurde door Petra Spigt, voorzitter van de Historische Kring Baerne, in de Oudheidkamer onder de bibliotheek aan de Hoofdstraat. Van der Ent was een onvermoeibare graver in de geschiedenis van Baarn en heeft mensen in binnen-en buitenland kennis laten maken met onze lokale geschiedenis.

Publicaties van zijn hand verschenen in de Baarnsche Courant en op de website van Het Groene Graf en Het Geheugen van Baarn.

De Meester Pluim prijs wordt jaarlijks als speldje uitgereikt door het bestuur van de Historische Kring Baerne .  Dit jaar is het speldje een onderdeel van een sculptuur geworden en is gestoken in een zesduizend jaar oude vuursteen, uit Grand Pressigny Midden Frankrijk , die Jan van der Laan beschikbaar heeft gesteld.