Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Op 18 mei organiseert de HKB in het kader van het jubileumjaar een Vossenacht voor de jeugd. Zeven historische figuren lopen rond op diverse plaatsen in het dorp, en de kinderen moeten ontdekken wie het zijn door deze mensen vragen te stellen.

Zo probeert de Historische Kring Baerne kinderen meer te leren over hun eigen woonplaats. Ze krijgen een formulier en een potlood uitgereikt bij de inschrijving in de Pauluskerk.  

Wie is die oude dame bij wie ze zich kunnen inschrijven? Dat is meteen de eerste historische figuur! De route is ongeveer 2 ½ km lang. Medewerking wordt verleend door de Pauluskerk, Boekhandel Den Boer, Ali’s groente en fruit en Vrienden van het Cantonspark. We hopen op een grote opkomst.  Kinderen, kleinkinderen, de kinderen van de buren…. Ze zijn allemaal welkom. De inschrijving kost €2. Opa’s en oma’s, pappa’s en mamma’s mogen gratis mee. Wie weet valt er voor hen ook nog wat te leren!

Kunnen de kinderen een prijs winnen? Natuurlijk! Drie kanjers die de vragen goed hebben beantwoord krijgen een interview met foto in de Baarnsche Courant. 

Zo werken ze aan hun eigen plaatselijke bekendheid!

Oproep!

Voor de Vossenjacht die de HKB op zaterdag 18 mei organiseert zijn er nog een paar dingen nodig. Die kunnen gehuurd worden, maar misschien kunt u ons helpen. Natuurlijk wordt er goed voor uw spullen gezorgd.

Er wordt nog gezocht naar:

  • Een ouderwets leren pilotenhelm, met ouderwetse vliegbril. Ook een lange regenjas met ceintuur, beige, beetje militaire stijl, is welkom. 
  • Een japon voor Koningin Emma. De kans is klein dat zoiets in uw kast hangt, maar je weet maar nooit!
  • Een witte blouse met hoge sluiting: Laura Ashley-achtig. Geen puntkraag. Daarbij een zwartfluwelen lint om er als strikje omheen te dragen.
  • Leren zak/tas met schouderhengsel die als postzak kan dienen (voor bode uit de 19eeeuw).

En….. we zoeken nog iemand die bakker de Ruijter wil spelen. Voor bakkerspak en achtergrondinfo wordt gezorgd! 

Reacties kunnen gestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.