Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

De Dag van het Kasteel is een jaarlijks evenement waarbij kastelen en buitenplaatsen in Nederland in de schijnwerpers worden gezet. Tijdens dit evenement openen meer dan 100 locaties hun poorten voor het publiek. Dit jaar vindt de Dag van het Kasteel plaats tijdens het Pinksterweekend van 17 t/m 20 mei 2024.

Het thema van dit jaar is “Aan Tafel!”

 HKB2404 Poster Dag van het Kasteel MQ

Eén van de belangrijkste aspecten van het leven en van cultuur is eten. Zonder eten is er geen leven mogelijk wat ervoor zorgt dat een groot gedeelte van het leven in het teken staat van voedsel. Dit was zeker ook het geval bij kastelen en buitenplaatsen. Ze hadden bijvoorbeeld vaak hun eigen moestuinen, enorm veel keukenpersoneel, uitgebreide tafeletiquette en prachtige serviezen. Eten was niet alleen noodzakelijk maar ook een luxe en een manier om met hun rijkdom te kunnen pronken.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur en culinaire tradities dan is de Dag van het Kasteel een uitgelezen kans om kastelen en buitenplaatsen te bezoeken en meer te leren over hun rijke verleden. 

Deelnemende locaties staan op de website www.dagvanhetkasteel.nl