Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Op de Avond van de Baarnsche Geschiedenis op 22 oktober 2024 in de Speeldoos zal het jubileumboek van de Historische Kring Baerne gepresenteerd worden: BAARN IN DE WERELD – DE WERELD IN BAARN

Dit boek is samengesteld met verhalen uit de geschiedenis van Baarn. Zo hebben vreemde troepen het dorp ooit geteisterd en kwam er door de Reformatie een grote verandering. Conimex, het Centraal Bureau voor Schimmelcultures, Polygram en uitgeverijen als Bosch en Keuning zetten Baarn op de kaart. En niet te vergeten de muisjesfabriek. Ze veroverden allemaal Nederland en soms de wereld.

Het boek bevat ook verhalen over hoe de wereld haar intrede deed in Baarn: over de toeristen die naar Baarn kwamen, zeker nadat de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort was aangelegd en Baarn een station had gekregen. Over schrijvers, beeldende kunstenaars en architecten die hier gewoond en gewerkt hebben en invloed hadden. Mede het feit dat Soestdijk in Baarn lag, heeft ook vele rijken doen besluiten om zich in dat dorp te vestigen en bekende architecten op te dragen prachtige villa’s voor hen te ontwerpen. Deze elite drukte haar stempel op de ontwikkeling van het dorp betreffende moderne opvattingen en voorzieningen als een gasfabriek en een lyceum.

De talloze foto’s en illustraties maken van dit boek ook een prachtig fotoboek om in te kijken. Door de keuze van de onderwerpen en voor een ingebonden exemplaar op mooi papier gedrukt, is deze uitgave een boeiend en fraai naslagwerk geworden.

Leden van de Historische Kring kunnen bij voorintekening een exemplaar reserveren en krijgen daarbij korting. In plaats van € 22,50 betaalt u nu € 20,00 als u intekent voor 1 juli 2024.

Daarvoor kunt u € 20,00, of een veelvoud daarvan, overmaken op rekening NL18 INGB 0004192133 ten name van Historische Kring Baerne met vermelding van jubileumboek 2024.

De boeken kunnen na 22 oktober in de Oudheidkamer worden afgehaald tijdens de openingstijden.