In het Cantonspark is op 11 april een plaquette onthuld van Johanna Westerdijk. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie heeft deze plek uitgeroepen tot Nederlandse Mijlpaal in de Microbiologie.
De eerste Mijlpaal was voor Antoni van Leeuwenhoek in zijn geboortehuis in Delft. De tweede Mijlpaal is nu voor Johanna Westerdijk, de grondlegger voor het onderzoek naar schimmels en plantenziekten. Zij begon met een verzameling van 80 levende schimmels die onder haar leiding uitgroeide tot een collectie van 11.000 schimmels, wat de basis vormde voor wat nu de grootste verzameling schimmels ter wereld is. Belangrijk was haar bijdrage aan de bestrijding van de Iepenziekte en aardappelziekte. Vanaf 1906 was Johanna Westerdijk directeur van het Centraal Bureau voor Schimmelcultures (CBS) en het Fytopathologisch Laboratorium Willy Commelin Scholte (WCS). In 1920 verhuisden zij naar de Javalaan in Baarn. Buitengewoon hoogleraar werd zij in 1917 aan de Universiteit Utrecht en daarmee tevens de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland.
Wetenschappers, bestuursleden van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie, bestuursleden van de door Johanna Westerdijk opgerichte vereniging van vrouwen met hogere opleiding en veel genodigden waren bij de onthulling van de plaquette in het Cantonspark aanwezig.