Veel mensen die op 11 maart de opening bij kwamen wonen, waren al vroeg gekomen om alvast de tentoonstelling te bekijken. Er is in nu de Oudheidkamer een bijzonder stukje Eem te zien: borden met informatie over hoe het was, schilderijen, speciale vondsten uit de Eem, en in een vitrine informatie over Kasteel Ter Eem. Ook de bijdrage van de Baarnse Watersportvereniging De Eem kon op veel belangstelling rekenen.

Om wat meer bekendheid te geven aan wat de Historische Kring doet en hoeveel historisch materiaal er te vinden is, is er een tv-serie gemaakt bij RTV Baarn (nu Eemland1) met de titel ”Uit het archief van de Historische Kring Baerne”.

Opnieuw een fascinerende nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Baerne in de Oudheidkamer. Deze tentoonstelling heeft als thema de rivier de Eem en met name aandacht voor het Baarnse gedeelte van de Eem.  

Wat is er bekend over de villa die stond op het perceel waar later mijn huis is gebouwd? Waar heeft die verdwenen kleuterschool gestaan? Is dit het eerste kerkgebouw op deze plek? Waar stonden de boerderijen waar je wel eens over leest?